ماجرای غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد چه بود؟-راهبرد معاصر

ماجرای غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد چه بود؟

 غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد ماجرایی است که این روزها در شبکه مجازی غوغا به پا کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 24
کد خبر: ۵۶۰۸۲

به گزارش راهبرد معاصر غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد از آنجا شروع شد که افرادی به طمع سرقت سنگ های قبرهای تاریخی به تخریب آرامستان دست می زدند. همین چند ماه پیش بود ککه گروهی از این سارقان بقه تاریخی سلطان محمود بندرآباد را در اشکذر تخریب کرده و کیتبه هایی از آن را سرقت کردند. حالا نوبت به قبرستان های قدیمی یزد شده است. گفته می شود قدمت برخی از این سنگ قبر ها به بیش از هزار سال می رسد.

رییس سازمان آرامستان‌های شهرداری یزد در ارتباط با خبر۲۰ شبکه یزد گفت: بخشی از آرامستان‌ها و برخی از مزار‌های داخل شهر توسط هیئت امنا اداره می‌شود و باید پاسخگوی برخی مطالبات هیئت امنا باشد.

 

 غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد چه بود؟

مرادی افزود: سازمان عمران شهرداری یزد برخی فعالیت‌ها در آرامستان جرهر را انجام داده است، ولی باید این آرامستان تحویل سازمان آرامستان‌ها شود و یا تحویل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تا بتوان از این آرامستان‌ها حفاظت شود.

 

 

وی گفت: مجموعه شهرداری این آمادگی را دارد تا درصورت واگذاری بحث‌های حفاظتی را انجام دهد.

 

ماجرای غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد چه بود؟

 

جای کتیبه‌های سلطان محمود در یزد کاملاً امن است

 اظهارات میراث فرهنگی یزد در مورد امن بودن جای کتیبه‌های سنگی بقعه تاریخی سلطان محمود بندرآباد و سرقت کتیبه‌های جعلی و جایگزین در این بقعه از سوی سارقان میراث فرهنگی کاملاً صحت دارد.

 

چند روز گذشته سارقان به جان بقعه تاریخی سلطان محمود بندرآباد در اشکذر افتادند و کتیبه‌هایی را از بدنه این بقعه جدا و سرقت کردند اما میراث فرهنگی مدعی شد که نه تنها این سرقت ناکام بوده بلکه کتیبه‌ها همگی ساختگی بودند اما اظهارات میراث فرهنگی در این باره با تردید و شبهاتی از سوی برخی از مردم روبرو شد لذا به گنجینه سنگ میراث فرهنگی استان رفتیم تا از سلامت کتیبه‌های اصلی مطمئن شویم.

 

«الهه خاکباز الوندیان» مسئول موزه‌های استان یزد نیز در حاشیه این بازدید در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این که در دهه ۸۰، حجم قابل توجهی از اقدامات علیه میراث فرهنگی از سوی سارقان کتیبه‌های سنگی اتفاق افتاد، اظهار کرد: در این اقدامات، کتیبه‌های ابنیه تاریخی دستخوش تخریب یا خروج از کشور برای فروش شده بود به همین علت اداره کل میراث فرهنگی استان یزد در اواخر سال ۹۰، تصیم به جدا کردن کتیبه‌های سنگی تمام انبیه تاریخی گرفت.

 

ماجرای غیب شدن سنگ قبرهای تاریخی یزد چه بود؟

 

وی اضافه کرد: تمام سنگ‌های تاریخی شامل سنگ قبرها، سنگ فرمان‌ها و انواع دیگر سنگ‌ها براساس اولویت قرارگیری در معرض خطر از بناها جدا و کپی‌های برابر اصل مولاژ جایگرین این سنگ‌ها ساخته و نصب شدند و مقرر شد تا اصل این کتیبه‌ها وسنگ‌ها نیز در گنجینه سنگ‌های میراث فرهنگی با شرایط استاندارد نگهداری شود.

 

الوندیان به کتیبه‌ها و سنگ‌های بقعه سلطان محمود بندر آباد اشاره کرد و گفت: این بنای تاریخی که اخیراً مورد تهاجم سارقان قرار گرفته بود، به همت جایگزینی مولاژهای برابر اصل از خطر سرقت نجات پیدا کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار